Tema med variationer

Född 1950 i Värmland. Bott i bl.a Göteborg och utanför Arvika på gamla släktgården Trotakan. Pianopedagog, kyrkomusiker och på hel- eller deltid som yrkesverksam konstnär. Debututställning 1969 på Björngårdsvillan i Göteborg och därefter ca 37 utställningar runt om i Sverige och utomlands.

Klassisk musik är sammanvävd med mitt innersta språk, för uttryck även i måleriet. Det realistiska temat öppnar för en oändlighet av variationer, där detaljrikedom och briljans i presentationen eftersträvas - så långt det nu är möjligt.

Drivit verksamhet inom hotell, restaurang och turism där det under alla år visats både andras och min egen konst. Kontakter med konstnärer som betytt mycket både gällande samtal, workshops, kursverksamhet etc för att finslipa teknik och öppna dörrar.

 

 

 

 

 

 

 

Exempelvis Sjöhaget 4 km söder om Arvika i 13år,

 

 

 

 

 

 

ENGgården (fd HageGården) i Brunskog i 10år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grundade Carlstad Art Gallery och drev det tillsammans med kontnärsvänner i Gallerian Duvan i centrala Karlstad 2020.

En lite kul utmaning som pensionär, i alla fall ett tag..

Medlem av bl.a: Svenska Konstnärer  (VIP)

Konstnärernas Riksförbund, KRO

Representerad på Wikipedia

Min bostad och atelje utanför Arvika. Välkommen!

sjöhaget.vinter.jpg
ENGgarden1.jpg
IMG_1371_edited.jpg
IMG_0503.JPG

Nästa projekt är etablerandet av nytt Galleri i Strömstad. Under hösten 2022 med beprövade konceptet "Konstnärernas eget". 

Vi har f.n. 2 huvudalternativ, Nordby köpcenter eller tidigare Möbelaffär i Strömstad centrum.

Är du yrkesverksam konstnär med föreställande välgjorda verk, skicka gärna info och bilder så vi får kolla lite om det passar in i nischen. Vi delar på passning efter ett gemensamt uppgjort schema.